Interactieve
Kaart
Blog Vincent Kompier: Glamstel 3

Blog Vincent Kompier: Glamstel 3

Geplaatst: 19 april 2018

"Amsterdam is hot. Steeds meer mensen willen er wonen, werken, zijn, uitgaan, leven. Amsterdam is zó hot, dat zelfs delen van de immer verguisde Bijlmermeer aantrekkelijk lijken te worden. De eerste plannen om in het kantorengebied Amstel 3 woontorens en nieuwe voorzieningen te bouwen liggen klaar om uitgevoerd te worden. Hoe kan voorkomen worden dat fouten uit het verleden herhaald worden?" Lees meer...

Is Zuidoost de nieuwe Zuidas?

Is Zuidoost de nieuwe Zuidas?

Geplaatst: 19 april 2018

NRC publiceerde 30 maart een artikel over de veranderingen van de kantorenlocatie Amsterdam Zuidoost: "Kantorenlocatie Amsterdam Zuidoost, daar was het onveilig en stond in 2014 een kwart van de kantoren leeg. En nu? De leegstand is nog maar 5,5 procent, bedrijven dringen om er te huren. „Dit wordt het Harlem van Amsterdam.” Lees het hele artikel hier. 

Lunchroom House of Rituals

Lunchroom House of Rituals

Geplaatst: 06 april 2018

In het voormalige bedrijfsrestaurant van De Poort Amsterdam aan de Paalbergweg 46 is sinds kort lunchroom House of Rituals gevestigd. Met deze lunchroom wil ondernemer Stephany Biezen medewerkers van bedrijven in de Poort Amsterdam en omliggende gebouwen in Amstel III een leuke lunchplek bieden. Lees meer...

Themabijeenkomst Mobiliteit

Themabijeenkomst Mobiliteit

Geplaatst: 06 april 2018

Afgelopen donderdag is de themabijeenkomst Mobiliteit georganiseerd door ZO!City in samenwerking met de gemeente. Enkele sprekers inspireerden om op een andere manier te kijken naar mobiliteitsoplossingen. Lees meer...

Nachttrein Bijlmer Arena

Nachttrein Bijlmer Arena

Geplaatst: 06 april 2018

Nog dit jaar krijgt station Bijlmer ArenA een nachtnetstop. De nachtnettreinen maken dan vrijdag- en zaterdagnacht een extra stop om 02.30 uur op Bijlmer ArenA. Vooralsnog gaat het in het eerste jaar om een proef. Bij een positieve evaluatie, begin 2019, gaat Amsterdam NS verzoeken de dienstregeling in de weekendnachten verder uit te breiden naar de hele nacht.

Tentoonstelling Bijlmerdroom

Tentoonstelling Bijlmerdroom

Geplaatst: 06 april 2018

In het kader van “50 jaar Bijlmer” worden dromen van jongeren uit de Bijlmer vormgegegeven door expositiestukken. De tentoonstelling van de Bijlmerdromen zal plaatsvinden op woensdag 18 april 2018 van 14.00 tot 17:00 uur in OSCAM, Bijlmerdreef 1289, Amsterdam Zuidoost. Klik hier voor meer informatie.

Oproep: plek voor Ching's Tea Bus

Oproep: plek voor Ching's Tea Bus

Geplaatst: 06 april 2018

Met Ching’s Tea Bus, die eruit ziet als een Chinees theehuis, rijdt Ching-ling Hsiao door de wijken van Amsterdam Zuidoost. In Amstel III is Ching-ling op zoek naar plekken waar zij bepaalde dagen kan staan met haar Tea Bus om bewoners en gebruikers van het gebied te voorzien van een kop thee en een goed gesprek. Kun jij haar helpen? Lees meer...

Welkom bij ZO!City: FRIS

Welkom bij ZO!City: FRIS

Geplaatst: 06 april 2018

FRIS heeft de afgelopen jaren diverse beleggers en ontwikkelaars bij (transformatie)projecten voor de woningmarkt in het gebied Amstel III geadviseerd. Te denken valt aan onderzoek naar socio-demografische ontwikkeling, doelgroepenbepaling, koop- en huurmarktontwikkeling, vraag naar woonruimte en indicaties van leegwaarde/ huurwaarde/beleggingswaarde. Het hoofdkantoor van FRIS is gevestigd in Amstel III. Wil je meer weten over - of in contact komen met deze partij? Laat het ons weten!

Urban Pop-Up Wellness zoekt tijdelijk kavel!

Urban Pop-Up Wellness zoekt tijdelijk kavel!

Geplaatst: 14 februari 2018

Ik ben Dagmar Fabels, initiatiefnemer van SOAK. Een nieuw concept waarbij ecologisch verbouwde zeecontainers modulair worden opgebouwd tot een pop-up “boutique” wellness (hammam, sauna, badhuis). Een innovatief ontwerp middenin de dynamiek  van de stad om bewoners en bezoekers te verbinden met wellness rituelen van over de hele wereld. Lees meer...

‘Ik hou van je’ op jouw gebouw?

‘Ik hou van je’ op jouw gebouw?

Geplaatst: 14 februari 2018

Dit liefdeskunstwerk, gemaakt door Leonard van Munster, is op zoek naar een nieuwe bestemming. In juli 2012 is het kunstwerk in opdracht van Paradiso geplaatst op het oude GAK gebouw en tot groot verdriet van velen is het in februari 2014 verwijderd. Gezien alle ontwikkelingen in het Amstel III gebied lijkt het ons geweldig als dit liefdeskunstwerk hier geplaatst wordt en een symbool kan vormen voor hetgeen we hier met zijn allen trachten te bereiken. Wil je meer informatie? Neem contact op met Violet: violet@zocity.nl.

'Het spoor als ruggengraat'

'Het spoor als ruggengraat'

Geplaatst: 24 januari 2018

Een van de speerpunten uit deOntwikkelperspectief en -strategie is de wens om één Zuidoost te creëren. Op dinsdag 23 januari heeft ZO!City met de gemeente Amsterdam de bijeenkomst ‘Het spoor als ruggengraat’ georganiseerd. De ambitie is om van die spoorlijn een ruggengraat te maken. Een ruggengraat met twee actieve zijden die elkaar op een positieve manier beïnvloeden en versterken. Met een opkomst van 30 man is nagedacht welke opgaven en uitdagingen er liggen om ‘de Bijlmer’ en Amstel III met elkaar te verbinden. Lees meer...

Gebiedsdeelsessie bij Certitudo

Gebiedsdeelsessie bij Certitudo

Geplaatst: 18 januari 2018

ZO!City heeft op 17 januari de gebiedsdeelsessie Zuidoost Zuid georganiseerd. Voor deze sessie waren we te gast bij Certitudo, die onlangs een aantal panden in het gebied hebben aangekocht. Zo was de gemeente Amsterdam aanwezig om een toelichting op de Ontwikkelstrategie en Ontwikkel-perspectief Amstel III te geven, gaf het AMC een inkijkje in de plannen voor de herinrichting van het voorterrein en presenteerde de gemeente Amsterdam een voorstel voor tijdelijke verkeers-maatregelen in het gebied. Met een hoge opkomst en veel nieuwe gezichten is het jaar goed begonnen.

Nieuwjaarsborrel 2018

Nieuwjaarsborrel 2018

Geplaatst: 10 januari 2018

Een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2018!

ZO!City start het jaar met een gezellige nieuwjaarsborrel voor alle partijen waarmee ZO!City samenwerkt. Tijdens de borrel en netwerkbijeenkomst bij Brouwerij Kleiburg kunnen de organisaties elkaar beter leren kennen. Met een hechte community van eigenaren, ontwikkelaars en ondernemers kunnen we Amstel III en omgeving nog steviger op de kaart zetten als toekomstige levendige stadswijk!

Team van ZO!City vernieuwd

Team van ZO!City vernieuwd

Geplaatst: 02 januari 2018

Per 1 januari is het team van ZO!City met twee nieuwe gezichten versterkt. Aangezien Saskia Beer zich steeds meer richt op andere werkzaamheden is ter ondersteuning Ingeborg Bot aangetrokken. Voor tijdelijke vervanging van Manou Roomer is Kati Dijk aangehaakt bij ZO!City. Kati neemt in de afwezigheid voornamelijk de communicatie op zich. Met veel zin gaan zij aan de slag in het team van ZO!City.

Gemeenteraad stemt in met Ontwikkelperspectief en Ontwikkelstrategie Amstel III

Gemeenteraad stemt in met Ontwikkelperspectief en Ontwikkelstrategie Amstel III

Geplaatst: 22 december 2017

De gemeenteraad heeft op 21 december ingestemd met het Ruimtelijk en Programmatisch Ontwikkelperspectief en de Ontwikkelstrategie van Amstel III. Hierin zijn de plannen vastgelegd om 15.000 woningen te bouwen in Amstel III. Het gaat om 5.000 woningen tot 2027. In de periode 2027-2040 kunnen hier nog eens 10.000 woningen aan worden toegevoegd. Het college van B en W stemde hier op 31 oktober al mee in.