Interactieve
Kaart
Waar kunst en kantoor samen komen: The Ballroom.

Waar kunst en kantoor samen komen: The Ballroom.

Geplaatst: 10 augustus 2018

The Ballroom is een tentoonstelling, filmset en podium voor veelvormige samenkomsten geïnitieerd door een groep makers die leven, liefhebben en werken in de Amsterdamse Bijlmermeer. Al jaren werken zij aan een gezamenlijke praktijk. Met The Ballroom verwordt de begane grond van een glimmend glazen kantoorgebouw nabij metrostation Bullewijk tot tentoonstelling én filmset én podium voor veelvormige samenkomsten.

Wat gaat hier gebeuren?

Wat gaat hier gebeuren?

Geplaatst: 23 juli 2018

Achter de Burger King, de KFC en het wokrestaurant staat iets spannends te gebeuren! Caransa Groep werkt samen met Anouk Piket (R.U.A. – Reflexo on Urban Art) en ZO!City aan dit project. Momenteel wordt de erfafscheidingsmuur vervangen, maar de vraag is of de muur ook wit blijft... Houd de komende weken onze website in de gaten voor meer nieuws. Wordt vervolgd!

Informatiebijeenkomsten Gaaspertunnel

Informatiebijeenkomsten Gaaspertunnel

Geplaatst: 19 juli 2018

De ruwbouw van de tunnel is klaar, maar deze zomer gaat het testen van de technische systemen in de tunnel gewoon door. Na de zomervakantie is het tijd om u weer bij te praten over de stand van zaken en de planning van het project. Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie IXAS nodigen u uit voor een informatiebijeenkomst in het Planetarium aan de Kromwijkdreef. Ze vinden plaats op dinsdagavond 30 oktober en woensdagmiddag 31 oktober. Noteert u deze data vast in uw agenda. 

Geslaagd ZO!merfeest in Club Jack

Geslaagd ZO!merfeest in Club Jack

Geplaatst: 06 juli 2018

De zomer staat voor de deur én Amstel III is een rooftopbar rijker! Genoeg aanleiding voor ZO!City om een ZO!merfeest te organiseren. Het feest is voor iedereen die woont, ontwikkelt, huurt of een initiatief heeft in heel Amstel III, lid of geen lid van ZO!City. Op donderdag 5 juli verwelkomde ZO!City alle bezoekers boven aan de trap op het dakterras van Jackie. Met een goede opkomst van initiatiefnemers, ontwikkelaars, ondernemers, geïnteresseerden en gemeente beloofde het een middag met mooie gesprekken te worden.

AMC en VUmc gaan verder als Amsterdam UMC

AMC en VUmc gaan verder als Amsterdam UMC

Geplaatst: 20 juni 2018

AMC en VUmc gaan vanaf nu samen verder als Amsterdam UMC. De twee ziekenhuizen zijn begin juni, met een officiële ondertekening in de Waag op de Nieuwmarkt, bestuurlijk gefuseerd en daar hoort een nieuwe naam en een ander logo bij. Het wordt een voor de hand liggende naam: Amsterdam UMC. De symboliek zit in het logo: een tulp, een verwijzing naar de beroemde arts uit de zeventiende eeuw, Dr. Nicolaes Tulp. Het 'hoefijzer' rond de tulp in het logo hint naar de Amsterdamse grachtengordel en de kleur oranje naar de nationale kleur.

Feestelijke opening OurDomain

Feestelijke opening OurDomain

Geplaatst: 07 juni 2018

Met een druk op de knop gaven Greystar, Blauwhoed, gemeente Amsterdam en Bouwcombinatie Holendrecht het symbolische startsein voor de bouw van Community Campus Amsterdam. Met een paar harde knallen en kleurrijke poederkanonnen viel een groot doek van het dak van de parkeergarage met daarop de impressie van de toekomstige gebouwen. Ook maakte eigenaar Greystar de nieuwe naam bekend waaronder zij de woningen in de markt gaat zetten: OurDomain Amsterdam South East. De verhuur start in Q1 2020.

Openbaar hoorcollege: Het AMC in zijn omgeving

Openbaar hoorcollege: Het AMC in zijn omgeving

Geplaatst: 07 mei 2018

Het voorterrein van het AMC ondergaat een metamorfose. Vorig jaar heeft het plan ‘AMC Health Park’ van Maarten van Tuijl, Tom Bergevoet en Maartje Nuij de prijsvraag gewonnen voor de vernieuwing van de entree en het voorterrein van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Tevens wordt dit jaar gestart met de bouw van de plannen in Amstel III. Een enorme transformatie voor het gebied. Op 30 mei worden de plannen door het AMC toegelicht tijdens een openbaar hoorcollege. 

Expositie ZO!ZijnWij in GLLRY ZOH

Expositie ZO!ZijnWij in GLLRY ZOH

Geplaatst: 03 mei 2018

Op vrijdag 18 mei opent in GLLRY ZOH, de kunstgalerie van Zuid Oost Heesterveld, de nieuwe fototentoonstelling van ZO!ZijnWij. Speciaal voor deze expositie selecteerden vier jong-professionele fotografen hun meest sprekende portretten van mensen in de Bijlmer, die zij het afgelopen jaar tijdens het mastertraject van ZO!ZijnWij hebben gemaakt. Bij de opening vertellen de fotografen over hun inspiratie [...] Lees meer...

AT5 in gesprek met Ellen Nieuweboer

AT5 in gesprek met Ellen Nieuweboer

Geplaatst: 30 april 2018

Woningbouwprojecten in Zuidoost gaan duizenden studenten huisvesten. AT5 interviewde projectdirecteur Ellen Nieuweboer over de woningbouwontwikkelingen in Zuidoost.  

De eerste juiceshop in Zuidoost!

De eerste juiceshop in Zuidoost!

Geplaatst: 25 april 2018

Bettina en Cheryl uit Zuidoost openen binennkort een Caribische juiceshop. Ze hebben alles opzij gezet om hun droom te verwezenlijken: de eerste juiceshop is Zuidoost. ‘Het is toch zonde dat je helemaal de stad in moet als je naar een juiceshop wilt’, aldus Bettina. De meiden zijn net zo sprankelend als hun sappen. Met ingrediënten zoals sopropo, kokoswater, zoete aardappel, tajerblad, gember en madame Jeanette zorgen ze voor smaaksensaties. Lees meer...

Blog Vincent Kompier: Glamstel 3

Blog Vincent Kompier: Glamstel 3

Geplaatst: 19 april 2018

"Amsterdam is hot. Steeds meer mensen willen er wonen, werken, zijn, uitgaan, leven. Amsterdam is zó hot, dat zelfs delen van de immer verguisde Bijlmermeer aantrekkelijk lijken te worden. De eerste plannen om in het kantorengebied Amstel 3 woontorens en nieuwe voorzieningen te bouwen liggen klaar om uitgevoerd te worden. Hoe kan voorkomen worden dat fouten uit het verleden herhaald worden?" Lees meer...

Is Zuidoost de nieuwe Zuidas?

Is Zuidoost de nieuwe Zuidas?

Geplaatst: 19 april 2018

NRC publiceerde 30 maart een artikel over de veranderingen van de kantorenlocatie Amsterdam Zuidoost: "Kantorenlocatie Amsterdam Zuidoost, daar was het onveilig en stond in 2014 een kwart van de kantoren leeg. En nu? De leegstand is nog maar 5,5 procent, bedrijven dringen om er te huren. „Dit wordt het Harlem van Amsterdam.” Lees het hele artikel hier. 

Lunchroom House of Rituals

Lunchroom House of Rituals

Geplaatst: 06 april 2018

In het voormalige bedrijfsrestaurant van De Poort Amsterdam aan de Paalbergweg 46 is sinds kort lunchroom House of Rituals gevestigd. Met deze lunchroom wil ondernemer Stephany Biezen medewerkers van bedrijven in de Poort Amsterdam en omliggende gebouwen in Amstel III een leuke lunchplek bieden. Lees meer...

Themabijeenkomst Mobiliteit

Themabijeenkomst Mobiliteit

Geplaatst: 06 april 2018

Afgelopen donderdag is de themabijeenkomst Mobiliteit georganiseerd door ZO!City in samenwerking met de gemeente. Enkele sprekers inspireerden om op een andere manier te kijken naar mobiliteitsoplossingen. Lees meer...

Nachttrein Bijlmer Arena

Nachttrein Bijlmer Arena

Geplaatst: 06 april 2018

Nog dit jaar krijgt station Bijlmer ArenA een nachtnetstop. De nachtnettreinen maken dan vrijdag- en zaterdagnacht een extra stop om 02.30 uur op Bijlmer ArenA. Vooralsnog gaat het in het eerste jaar om een proef. Bij een positieve evaluatie, begin 2019, gaat Amsterdam NS verzoeken de dienstregeling in de weekendnachten verder uit te breiden naar de hele nacht.