Interactieve
Kaart
'Het spoor als ruggengraat'

'Het spoor als ruggengraat'

Geplaatst: 24 januari 2018

Een van de speerpunten uit deOntwikkelperspectief en -strategie is de wens om één Zuidoost te creëren. Op dinsdag 23 januari heeft ZO!City met de gemeente Amsterdam de bijeenkomst ‘Het spoor als ruggengraat’ georganiseerd. De ambitie is om van die spoorlijn een ruggengraat te maken. Een ruggengraat met twee actieve zijden die elkaar op een positieve manier beïnvloeden en versterken. Met een opkomst van 30 man is nagedacht welke opgaven en uitdagingen er liggen om ‘de Bijlmer’ en Amstel III met elkaar te verbinden. Lees meer...

Gebiedsdeelsessie bij Certitudo

Gebiedsdeelsessie bij Certitudo

Geplaatst: 18 januari 2018

ZO!City heeft op 17 januari de gebiedsdeelsessie Zuidoost Zuid georganiseerd. Voor deze sessie waren we te gast bij Certitudo, die onlangs een aantal panden in het gebied hebben aangekocht. Zo was de gemeente Amsterdam aanwezig om een toelichting op de Ontwikkelstrategie en Ontwikkel-perspectief Amstel III te geven, gaf het AMC een inkijkje in de plannen voor de herinrichting van het voorterrein en presenteerde de gemeente Amsterdam een voorstel voor tijdelijke verkeers-maatregelen in het gebied. Met een hoge opkomst en veel nieuwe gezichten is het jaar goed begonnen.

Nieuwjaarsborrel 2018

Nieuwjaarsborrel 2018

Geplaatst: 10 januari 2018

Een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2018!

ZO!City start het jaar met een gezellige nieuwjaarsborrel voor alle partijen waarmee ZO!City samenwerkt. Tijdens de borrel en netwerkbijeenkomst bij Brouwerij Kleiburg kunnen de organisaties elkaar beter leren kennen. Met een hechte community van eigenaren, ontwikkelaars en ondernemers kunnen we Amstel III en omgeving nog steviger op de kaart zetten als toekomstige levendige stadswijk!

Team van ZO!City vernieuwd

Team van ZO!City vernieuwd

Geplaatst: 02 januari 2018

Per 1 januari is het team van ZO!City met twee nieuwe gezichten versterkt. Aangezien Saskia Beer zich steeds meer richt op andere werkzaamheden is ter ondersteuning Ingeborg Bot aangetrokken. Voor tijdelijke vervanging van Manou Roomer is Kati Dijk aangehaakt bij ZO!City. Kati neemt in de afwezigheid voornamelijk de communicatie op zich. Met veel zin gaan zij aan de slag in het team van ZO!City.

Gemeenteraad stemt in met Ontwikkelperspectief en Ontwikkelstrategie Amstel III

Gemeenteraad stemt in met Ontwikkelperspectief en Ontwikkelstrategie Amstel III

Geplaatst: 22 december 2017

De gemeenteraad heeft op 21 december ingestemd met het Ruimtelijk en Programmatisch Ontwikkelperspectief en de Ontwikkelstrategie van Amstel III. Hierin zijn de plannen vastgelegd om 15.000 woningen te bouwen in Amstel III. Het gaat om 5.000 woningen tot 2027. In de periode 2027-2040 kunnen hier nog eens 10.000 woningen aan worden toegevoegd. Het college van B en W stemde hier op 31 oktober al mee in.

Pop-up actie metrostation Bullewijk

Pop-up actie metrostation Bullewijk

Geplaatst: 21 december 2017

Op 20 december hebben ZO!City en Mama Louise (in opdracht van Ymere) een pop-up actie bij de onderdoorgang van metrostation Bullewijk georganiseerd. ZO!City om gevoel te krijgen voor wat er gemist wordt in het gebied door bewoners, gebruikers en werknemers. Mama Louise om de wisselwinkel onder de aandacht te brengen en een nieuwe ondernemer aan te kondigen: Juiciety. 

Behandeling ontwikkelstrategie verplaatst

Behandeling ontwikkelstrategie verplaatst

Geplaatst: 30 november 2017

De plannen voor de gebiedstransformatie van de kantorenwijk van Amstel III zijn vastgelegd in de Ontwikkelstrategie, het Ruimtelijk en Programmatisch Ontwikkelperspectief en twee grondexploitaties. Het college van B en W stemde op 31 oktober met deze plannen in. Op 29 november 2017 zou de gemeenteraad hierover een besluit nemen. De behandeling van deze gebiedstransformatieplannen is nu verplaatst naar 21 december 2017.

Kantorenwijk Amstel III wordt levendige stadswijk met 15.000 woningen

Kantorenwijk Amstel III wordt levendige stadswijk met 15.000 woningen

Geplaatst: 06 november 2017

De eentonige kantorenwijk van Amstel III verandert de komende jaren in een levendige stadswijk met ruimte voor wonen, werken, voorzieningen en recreëren. De plannen hiervoor zijn vastgelegd in het Ruimtelijk en Programmatisch Ontwikkelperspectief en in de Ontwikkelstrategie die door de gemeente in samenwerking met marktpartijen zijn opgesteld. Het college van B en W heeft op 31 oktober hiermee ingestemd.

Gebouweigenaar? Creëer waarde uit onbenutte parkeerplaatsen!

Gebouweigenaar? Creëer waarde uit onbenutte parkeerplaatsen!

Geplaatst: 24 oktober 2017

Parkeren is in veel steden een probleem. De parkeerdruk is hoog en het aanbod laag. Zo ook in Amstel 3, waar straat-parkeerplekken schaars zijn en waar extra druk wordt gecreëerd door de komst van nieuwe woningen. Ondertussen hebben veel kantoorpanden onbenutte parkeer-plekken. Deze parkeerplekken staan buiten kantooruren leeg of kunnen beter worden benut. ParkBee heeft slimme technologie ontwikkeld waardoor de slagbomen van deze private parkeergarages kunnen worden geopend met behulp van de Parkmobile en Park-line app.

Brandbook Heesterveld gelanceerd

Brandbook Heesterveld gelanceerd

Geplaatst: 24 oktober 2017

Donderdag 5 oktober presenteerde Ymere het brandbook Heesterveld in Oma Ietje. Het boek toont de ambitie van Ymere voor de toekomst van Heesterveld, de vier karakteristieke woonblokken uit de jaren 80 naast metrostation Bullewijk. Het boek is gemaakt met input van velen, waaronder ondernemers en professionals uit de buurt en Zuidoost, het stadsdeel en de gemeente.

Plan AMC HEALTH PARK wint prijsvraag AMC

Plan AMC HEALTH PARK wint prijsvraag AMC

Geplaatst: 13 oktober 2017

Op 13 oktober heeft juryvoorzitter Maas Jan Heineman bekend gemaakt dat de Open Oproep Herontwikkeling Entree en voorterrein Academisch Medisch Centrum Amsterdam, gewonnen is door het team van Maarten van Tuijl, Tom Bergevoet en Maartje Nuij met het plan AMC HEALTH PARK.

Hallo Amsterdam! Het is tijd voor zonne-energie.

Hallo Amsterdam! Het is tijd voor zonne-energie.

Geplaatst: 15 september 2017

Hello Sunshine helpt je onafhankelijk in elke fase de juiste beslissing te nemen. Lees snel verder voor meer informatie. 

Fusie AMC en VUmc

Fusie AMC en VUmc

Geplaatst: 15 september 2017

AMC en VUmc gaan fuseren. Hoe het nieuwe VUmc en AMC eruit gaan zien, is nog lang niet in beton gegoten. 

Concept Ontwikkelingsperspectief Amstel III

Concept Ontwikkelingsperspectief Amstel III

Geplaatst: 15 september 2017

Dinsdagmiddag 5 september jl. heeft de gemeente Amsterdam een inloop-bijeenkomst voor de concept ontwikkel-perspectief voor Amstel III georganiseerd. Tijdens de middag stond een team vanuit de gemeente klaar om alle vragen en opmerkingen te beantwoorden.

Verhuizing VAZO en Zuidoost Partners

Verhuizing VAZO en Zuidoost Partners

Geplaatst: 11 augustus 2017

VAZO en Zuidoost Partners gaan verhuizen. Benieuwd waarnaartoe?