Interactieve
Kaart

Plan AMC HEALTH PARK wint prijsvraag AMC

Plan AMC HEALTH PARK wint prijsvraag AMC

Sympathiek plan
Met het plan AMC HEALTH PARK wordt het gebied één park met water als het midden. Het contrast van het nieuwe entreepaviljoen met de monoliet en de verbinding met de omgeving spreken aan en beantwoorden veel wensen van het AMC op een sympathieke en vriendelijke manier, aldus de jury. De verbinding met de omgeving en met Amstel III noemt zij, ook bij toekomstige ontwikkelingen, erg goed. Dat de ruimte doorloopt tot het stationsplein is een grote kwaliteit. De vervolgopdracht zal bestaan uit het uitwerken van het schetsontwerp tot een voorlopig ontwerp voor de onderdelen landschap, parkeren en verbinding OV-knoop Holendrecht en een definitief ontwerp voor het gebouw.

Het plan AMC GARDENS noemde de jury een indrukwekkend plan, dat met een onmiskenbaar krachtig gebaar een sterke identiteit aan de monoliet toevoegt.
Het plan ZUIDERPARK, de nieuwe entree voor het AMC van het team Dingeman Deijs eindigde op de derde plaats.De Serre van het team van Eric Huijten en met open armen van het team van Jos van Eldonk eindigden op een gedeelde vierde plaats.
Alle inzendingen, voor zowel de eerste als de tweede ronde van de prijsvraag, zijn hiernaast te bekijken, evenals het volledige juryrapport.

Het AMC zal een vervolgopdracht verstrekken voor het uitwerken van het plan AMC HEALTH PARK tot een voorlopig ontwerp voor de landschapsinrichting en het parkeren en een definitief ontwerp voor het gebouw. Alle inzendingen voor de prijsvraag en het juryrapport zijn nu gepubliceerd op de webpagina van de prijsvraag van Architectuur Lokaal.

Lees het hele bericht hier.