Interactieve
Kaart

Bewoners Blue-Gray en Paalbergweg krijgen tours van Buurtgids

Bewoners Blue-Gray en Paalbergweg krijgen tours van Buurtgids

Buurtgids organiseert zaterdag 6 oktober gratis rondleidingen door Zuidoost aan bewoners van de studio’s aan de Pieterbergweg. Buurtgids wil hiermee de (nieuwe) bewoners laten zien wat voor nieuwe energie er in de buurt is: nieuwe initiatieven, ondernemingen, verborgen plekjes en weetjes. De tour vindt plaats op 6 oktober en er is nog plek!

Initiatiefneemster Annemarie van der Veen verhuisde in haar leven wel 20 keer. In elke buurt waar ze woonde, merkte ze dat het lastig was om als nieuwe bewoner nieuwe mensen te leren kennen. Nadat ze een paar jaar als gids had gewerkt, ontdekte ze dat het probleem gemakkelijk op te lossen is door nieuwe bewoners rond te leiden door de buurt. Samen met twee andere sociaal ondernemers, Feye van Olden en Luca van der Putten, richtte ze daarom stichting Buurtgids op.

De doelstelling van stichting Buurtgids is om mensen die verhuizen zich snel thuis te laten voelen in hun nieuwe buurt. Om dit te bereiken worden rondleidingen aangeboden waarin je op pad gaat met een buurtgids. Een ‘buurtgids’ is een persoon, een actieve bewoner die met veel plezier zijn/haar buurt laat zien. Je bezoekt leuke en interessante locaties en ook kun je andere buurtbewoners wat beter leren kennen. Door de buurtgids zie je al snel waar jouw mogelijkheden liggen om je te kunnen ontplooien in de buurt.

Volgens de bewonerscommissie van Blue-Gray is er onder de bewoners behoefte aan meer kennis en verbondenheid met de buurt. ‘Veel studenten wonen er, maar leven er niet’. Amstel III verandert van grijs kantorenpark naar een woonwijk. Er zijn in een korte tijd ontzettend veel initiatieven en ondernemingen in de buurt gestart. Buurtgids werkt samen met HOBU, een samenwerking tussen Vinger.nl, Pop-Up City en WeTheCity. Samen hebben ze de ambitie om het woon- en werkgebied met elkaar te verbinden. Buurtgids heeft de taak de nieuwe energie, ondernemingen en initiatieven die hierdoor ontstaan, met de bewoners te delen. De tours gaan door het gebied HOBU, een door HOBU nieuw geïnitieerde naam voor Amstel III/Bullewijk en de westelijke kant van Holendrecht.

Ben je geïnteresseerd, meld je vooral aan en loop gezellig met ons mee!

Meld je aan op www.buurtgids.nl

De tour vindt plaats op zaterdag 6 oktober. Je kunt om 15.00 starten, de tour duurt twee uur en eindigt met een borrel. Deelname is gratis. De datum van de tours voor de bewoners van Blue-Gray die volgt snel!

Aanmelden of op de hoogte blijven kan via: www.buurtgids.nl. Na aanmelding krijg je een bevestigingsmail en de details van de tour. Als je geïnteresseerd bent om ook Buurtgids te worden om zo nieuwe buurtbewoners rond te leiden door jullie buurt, dan kun je natuurlijk ook contact opnemen.

Leave a comment

You are commenting as guest.