Interactieve
Kaart

Brandbook Heesterveld gelanceerd

Brandbook Heesterveld gelanceerd

Donderdag 5 oktober presenteerde Ymere het brandbook Heesterveld in Oma Ietje. Het boek toont de ambitie van Ymere voor de toekomst van Heesterveld, de vier karakteristieke woonblokken uit de jaren 80 naast metrostation Bullewijk. Het boek is gemaakt met input van velen, waaronder ondernemers en professionals uit de buurt en Zuidoost, het stadsdeel en de gemeente.

Kleurrijk Heesterveld in transitie
Na de verloedering in de jaren negentig is er nu tijdelijk plek voor creatieve ondernemers en wonen voor jongeren en studenten. Doel is om de buurt nog prettiger en ‘toekomstproof’ te maken. Hierbij houdt Ymere rekening met de ontwikkelingen in Zuidoost en in de maatschappij. Heesterveld blijft een plek om te wonen en te ondernemen. Een belangrijk uitgangspunt is dat je als individu de ruimte krijgt én je tegelijk bijdraagt en gesteund wordt door de buurt (het collectief). Het Bullewijkpad - de entree van de H-buurt wordt - door de verandering levendiger en een plek om te verblijven.

Brandstore aan het Bullewijkpad
Heesterveld groeit de komende jaren door naar een ‘Heesterveld 3.0’ waarin Ymere de architectuur, het kleurgebruik en programmering van Heesterveld aanpast aan de toekomstige identiteit van deze plek. Het brandboek is richtinggevend in het maken van de keuzes en inspireert om dit eindbeeld te bereiken. Begin 2018 kunnen buurtbewoners, passanten en andere bezoekers reageren op het brandbook in de Heesterveld Brandstore aan het Bullewijkpad.