Interactieve
Kaart

Concept Ontwikkelingsperspectief Amstel III

Concept Ontwikkelingsperspectief Amstel III

De toekomstvisie voor Amstel III is vastgelegd in het Ontwikkelperspectief. Het Ontwikkelperspectief vormt het vertrekpunt voor verdere uitwerking op buurt- en straatniveau. Tot en met 13 september kunt u uw reactie hierop geven.

‘Amstel III’ is een groot gebied gelegen tussen de Hoogoorddreef, het spoor Amsterdam-Utrecht, de Meibergdreef en de A2. Dit gebied verandert de komende jaren van een eentonig kantorengebied in een levendige stadswijk waar werken, wonen, voorzieningen en recreëren naast elkaar plaatsvinden.

Deze toekomstvisie voor Amstel III is vastgelegd in het Ontwikkelperspectief. Hierin staan verschillende vragen centraal. Hoe ziet het gebied er nu uit? Welke doelen willen we bereiken met de aanpak van dit gebied? Wat voor identiteit krijgt Amstel III straks? Wat voor woningen en voorzieningen moeten er komen?

Om van Amstel III een uitnodigende, verbonden en gezonde stadswijk te maken, zijn duidelijke ruimtelijke en programmatische kaders nodig die handvatten bieden aan ontwikkelende partijen. Deze ‘spelregels’ en randvoorwaarden zijn in samenspraak met een groot aantal erfpachters, ontwikkelaars, huurders en beleggers in Amstel III opgesteld en opgenomen in het Ontwikkelperspectief.

Het Ontwikkelperspectief vormt het vertrekpunt voor verdere uitwerking op buurt- en straatniveau. Het opgestelde Ontwikkelperspectief is nog een concept. Het is de bedoeling dat de definitieve versie eind dit jaar door de Gemeenteraad wordt vastgesteld.

U kunt uw reactie op het Ontwikkelperspectief tot en met 13 september sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Van alle ontvangen reacties wordt een overzicht gemaakt, waarbij wordt vermeld of ze al dan worden verwerkt in het definitieve Ontwikkelperspectief.

Het concept Ontwikkelperspectief is te downloaden via www.amsterdam.nl/projecten/amstel3 >> Plannen en besluiten. Op de website kunt u ook meer informatie over het gebied vinden.

Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Hans Loos via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-83 64 62 66.