Interactieve
Kaart

Magie in de ochtend

Magie in de ochtend

De allereerste Morning Meetup van afgelopen donderdag smaakte naar meer! In de kunstsetting van The Ballroom lieten HOBU en ZO!City de ruim 50 deelnemers hun ochtend starten met de heerlijke stem van Anne Suzanne en een prachtig ontbijt verzorgd door Juiziety. Met een goed gevulde maag konden de deelnemers nog maar net de stroom aan feestjes, borrels en andere bijzonderheden aan die Jesse Jorg van HOBU opsomde. Alsof het niets is. Amstel III heeft tot het einde van het jaar een bomvolle agenda. Voor wie er niet bij was, en voor wie nog niet wakker genoeg was om alles te volgen, hebben wij het nog eens op een rijtje gezet. Dit kwam er voorbij!

Foto: Randy da Costa

Soak urban wellness komt eraan! (toegelicht door Judith de Bie, gemeente Amsterdam): Soak krijgt een plekje op het terrein van Brouwerij Kleiburg. De vergunning is aangevraagd en naar verwachting gaan de deuren in het najaar open.

Ruimtevraag van Brouwerij Kleiburg/Proefzaak (Johannes van den Akker): Brouwerij Kleiburg en de proefzaak zitten nu op een kavel die tijdelijk beschikbaar is. Johannes doet een oproepje om te vragen of iemand nog een locatie weet voor hem. Ook heeft Johannes interesse om een tweede brouwerij te huisvesten.

Maak kennis met Juiciety (Cheryl Simson): Juiciety zit tegenover Oma Ietje en is sinds de zomer open. Ze verkopen juices met een tropische twist, maar ook ontbijtjes (die de deelnemers dus mochten proeven). Daarnaast bieden ze ook een programma om met de society uit Zuid Oost in gesprek te gaan over gezondheid thema’s. Op de locatie kun je niet alleen juices en ontbijt of lunch afhalen, er is ook een plek voor zzp’ers en je kunt ruimtes huren voor een vergadering. De wisselwinkel is een samenwerking tussen Ymere en Mama Louise.

LOLA verkent pand Certitudo (Simon van Dommelen): De vorige HOBU Explore door het gebied heeft een nieuwe samenwerking opgeleverd tussen LOLA leegstand Oplossers Amsterdam en pandeigenaar Certitudo. Ze verkennen momenteel de mogelijkheden voor het pand aan de Hettenheuvelweg. Het moet een creatieve plek worden.

Proefwonen in tiny houses op de Meibergdreef (Joop de Boer): Het Amsterdam UMC – locatie AMC krijgt een nieuwe entree, een tijdelijke nieuwe entree is daarom nodig. Joop onderzoekt met partijen of het mogelijk is om in het park tussen de Meibergdreef en het AMC tiny houses te plaatsen. In de tiny houses kunnen nieuwe bewoners alvast tijdelijk proefwonen. Ook zijn ze in gesprek met Coffee to go om te kijken of ze een betere locatie en een terras kunnen creëren. Verder werken ze aan Glow in the Dark schilderingen op de route.

Bewoner van het eerste uur aan het woord: Vorige week naar het gebied (Paasheuvelweg) verhuisd en hij is nieuwsgierig naar alles wat in het gebied speelt en wat er allemaal nog komt. Een reden om naar het gebied te verhuizen was onder andere het platform van ZO!City.

Metro Movies in de Gaasperdammertunnel (Hans Meiboom): Volgende week is Metro Movies te gast bij Rijkswaterstaat in de Gaasperdammertunnel. Drie dagen lang worden er films getoond, zijn er performances en kun je eten en drinken. Ook is er een debat over de stad: hoe moeten Amstel III en de Bijlmer zich gaan ontwikkelen?

Bier Verbindt, aldus goede verbinder (en bierconsument) Peter Dautzenberg: Voor een bijzondere transformatie heeft Peter een oude garage op het oog die al 8 jaar leegstaat in de H-buurt. “Het gebouw is er, de beleggers zijn er, de intentieverklaring van Brouwerij Kleiburg is er, world of fashion kan er gaan landen en er zijn genoeg ruimtes voor start ups.” Peter wil ook graag een looproute van de Brouwerijen naar elkaar toe. Doel van dit project is de missie van de man: de identiteit van de Bijlmer overeind houden!

Hondsrugpark (en de weg weg) (Chiel Griffioen): Stichting Hondsrugpark zet zich in om van de Hondsrugweg een park te maken. Door veel activiteiten en evenementen te gaan programmeren wordt de weg beetje bij beetje getransformeerd tot park. Een eerste stap is het Hoofdkwartier dat vanaf aanstaande maandag open is. Het hoofdkwartier is ook een uitvalbasis waar Chiel zelf veel te vinden zal zijn om het gesprek over het gebied aan te gaan. Coffeeshots verzorgt de koffie vijf dagen per week. Tijdens 24H Zuidoost organiseren ze samen met The Ballroom ‘The Ballroom outdoor’: comedy train (met grote namen uit de Bijlmer) en muziek op de parkeergarage, of eronder bij slecht weer.  

Open Art Route (Ben Minnema): 20 oktober vindt er weer een editie van de open art route plaats in Zuidoost. Neem een kijkje in de ateliers: kunst wordt uitgestald en verschillende rondleidingen worden gehouden. Dus kom ook! Leuk nieuwtje: de AFK subsidie is zojuist binnen gehaald!

Op pad door je eigen buurt en bij je buren met de Buurtgids (Annemarie): Annemarie organiseert wandelingen door je eigen buurt (Amstel III) waarbij je je omgeving beter leert kennen maar ook je buren. Annemarie is op zoek naar mensen die van ZO/Amstel III houden en ook graag een buurtgids zouden willen worden.

Club Jack is open! (Patricia Weijmans, niet aanwezig): sinds vorig weekend is de club open. Check Social media voor line up en programma. HOBU gaat samen met Club Jack/Dakterras Jackie op 21 september een Art Markt op het dak organiseren. Kom ook voor food, Music, Art and Design.

Ruimte gezocht voor Soul Rebel Movement (Jesse Jorg namens Jerry Afriyie): Jerry zoekt een nieuwe ruimte (en internet, scherm en geluid) in het gebied, wie weet er nog een plek voor hem? Contact ons!

HOBU Explore (Jesse Jorg): 3 oktober is er een nieuwe editie van HOBU Explore en ze gaan het gebied van de Paasheuvelweg verkennen. Op zoek naar nieuwe samenwerkingen.

160 meter lang kunstwerk aan de Tafelbergweg (Jesse Jorg): Langste openlucht street art muur is bijna klaar. Karski & Beyond en Bier en Brood werken gezamenlijk aan de 160 lange muur. De muur is een cadeautje van Caransa Groep B.V. aan het gebied (en mede mogelijk gemaakt door ZO!City) en verbeeld ook de ontwikkelingen die gaande zijn. Ga hier zeker een kijkje nemen! Tafelbergweg, bij de Foodstrip.

Dubbel concerten bij Oma Ietje (Jesse Jorg): concept waarbij twee muzieksoorten kennis met elkaar maken en eindigen in een jamsessie. 26 oktober bij Oma Ietje en 30 november bij Brouwerij Kleiburg.

Spirits of the Soil, 23 november Spirits of the Soil is een expo in het Stedelijk, van maarliefst 6 zalen. De pré opening is in Amstel III, in de studio van de Nationale Opera en het Ballet. 

HOBU Boiling voor ongeduldige stadmakers (Jesse Jorg): In december zal de eerste boiling in Amstel III plaatsvinden. De Metro zal dan 2 uur langer rijden en er wordt live radio in de Metro gemaakt. Hierbij wordt ook aandacht gevraagd om de metro 24/7 te laten gaan rijden.

Kantoorkaravaan strijkt neer in Amstel III (Jesse Jorg): HOBU verkent of de Kantoorkaravaan naar het gebied kunnen komen. De karavaan heeft zzp-plekken waarbij ontmoeting centraal staat.

Rooftop Christmas Market (Jesse Jorg): Er wordt gewerkt aan een rooftop Christmas Market in december. Houd HOBU in de gaten!

De Morning Meetup is een samenwerking tussen HOBU en ZO!City. De volgende editie is 13 december, zet hem vast in je agenda! En, bij wie kunnen we dit keer terecht voor onze magische morning meetup?