Interactieve
Kaart

Openbaar hoorcollege: Het AMC in zijn omgeving

Openbaar hoorcollege: Het AMC in zijn omgeving

Foto copyrigth: AMC Health Park Maarten van Tuijl, Tom Bergevoet en Maartje Nuij

Het voorterrein van het AMC ondergaat een metamorfose. Vorig jaar heeft het plan ‘AMC Health Park’ van Maarten van Tuijl, Tom Bergevoet en Maartje Nuij de prijsvraag gewonnen voor de vernieuwing van de entree en het voorterrein van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Tevens wordt dit jaar gestart met de bouw van de plannen in Amstel III. Een enorme transformatie voor het gebied. Op 30 mei worden de plannen door het AMC toegelicht tijdens een openbaar hoorcollege. 

Ontdekkingsreis 
Architecten Don Murphy, Tom Bergevoet en Maartje Nuy lichten de plannen toe tijdens een openbaar hoorcollege Het AMC in zijn omgeving; nieuwe entree en transformatie Amstel III. Het wordt een ontdekkingsreis door Amsterdam Zuidoost en de Bijlmer, met als eindpunt het toekomstige AMC Health Park. De sprekers schetsen een actueel beeld van alle plannen en ontwikkelingen in de directe omgeving van het AMC.

U bent van harte welkom om dit hoorcollege bij te wonen:
Wanneer: 30 mei 2018 van 15:15 tot 17:00 uur
Waar: Collegezaal 1, AMC, Meibergdreef 9, 1105 AZ Amsterdam Zuidoost.
De toegang is gratis.

Expositie
Na afloop is er een expositie van artist impressions van het AMC Health Park en Amstel III. Don Murphy, oprichter/eigenaar van bureau VMX Architects, is namens de gemeente supervisor architectuur en stedenbouw van Amstel III en Schiphol. NB: Don Murphy spreekt Engels.