Interactieve
Kaart

Opening Hoofdkwartier en 24H Zuidoost in Amstel III

Van vrijdag 14 september tot en met zondag 16 september was er veel te doen in Amstel III. Heb je het gemist of wil je nog even met ons nagenieten? Lees dan mee!

Opening Hoofdkwartier
De vrijdagavond trapte af met de officiële opening van het Hoofdkwartier van de Hondsrugpark Freezone. Oesters en champagne, dikke beats en een MC domineerden voor een avond het Amstel III gebied. De eerste stap naar een freezone is hiermee gezet!

Hondsrugpark is de nieuwe Freezone in Amsterdam Zuidoost. Binnen een freezone zijn de regels door de Gemeente Amsterdam versoepeld en kunnen ondernemers en bewoners met ideeën aan de slag om het gebied aantrekkelijker en gezelliger te maken. Voordat de projectontwikkelaars hier in het gebied starten, beginnen wij alvast met markten, pop-ups en feesten! Voor meer informatie zie hondsrugpark.nl

24H Zuidoost
Op zaterdag 15 september konden Amsterdammers Amstel III verder verkennen. Dansen in leegstaande kantoren, yoga-en op het dak en films kijken in een spiksplinternieuwe Gaasperdammertunnel. Waar nu de kantoren nog overheersen en het buiten kantoortijden doorgaans doodstil is, werden in dit weekend meer dan tien evenementen georganiseerd. Van een morning rave bij de kersverse nachtclub Jack tot het filmfestival MetroMovies in de nog te openen Gaasperdammertunnel. Bij Oma letje was live muziek en stond en Rainbar waar het binnen regent en waar bier van regenwater wordt geserveerd. Wie onder de tunnel doorging kwam bij Art-Expo The Ballroom en stand-up comedy van de ComedyTrain op het parkeerdek van de toekomstige woonontwikkeling DE KARSP. Bij station Bullewijk was het genieten geblazen met overheerlijke Aziatische hapjes vers geserveerd uit Chingling’s Theebus. En alsof dit allemaal nog niet genoeg is kon je de dag aftoppen met lekkere biertjes en livemuziek bij Brouwerij Kleiburg. 

Metro Movies in de Gaasperdammertunnel
Metro Movies in de Gaasperdammertunnel

In Amstel III kan nog van alles
Dit programma luidt een nieuwe fase in voor Amstel III. Tijdens de transformatie die nog jaren zal duren werken meerdere partijen aan de activering van dit gebied. Doel is om nu al energie in het gebied te brengen en te zorgen dat Amstel III op de kaart komt bij Amsterdammers. In tegenstelling tot veel andere plekken in Amsterdam kan hier nog van alles en zijn nieuwe initiatieven meer dan welkom!

Leave a comment

You are commenting as guest.